Kontorstol

Det er essentielt man sidder godt i sin kontorstol ved mange timers kontorarbejde!
kontorstol

Ny kontorstol?

Hos Frostbolig.dk har vi et stort udvalg af kontorstole med god ergonomi

Kontorstole | Udsalg | Ergonomiske Kontorstole

En kontorstol udgør rygraden i et kontor og er et af de vigtigste møbler overhovedet, når der skal arbejdes længe ad gangen. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad man skal være opmærksom på, ved køb af kontorstole til hjemmet. Hos Frostbolig.dk står vi selvfølgelig altid klar med gode råd.

Ergonomiske kontorstole

Skal du bruge din kontorstol meget, er det en god ide at købe en ergonomisk kontorstol. Ved ergonomiske kontorstole sidder ryg, knæ og sædet i en 180 graders vinkel, hvilket gør kontorstolen ergonomisk korrekt bygget. At en stol er ergonomisk korrekt bygget, betyder, at den er tilpasset kroppens form.

Korrekt lændestøtte

Når du køber en kontorstol, skal du sørge for den har et lændestøtte, som passer til din ryg. Rigtig mange mennesker, sidder dagligt i timevis på kontorstole med lændestøtte, som ikke passer til dem, hvilket fører til rygsmerter og derved for meget fravær fra jobbet!

Ved handel af kontorstol på nettet

Du skal tænke dig godt om, inden du køber en kontorstol på nettet. Hver person har et individuelt behov til deres kontorstol, ligesom med en sovesofa. Ved en sovesofa er det dog madrassen, som gør vi vælger individuelt, mens det ved en kontorstol er sædet og formen.

På grund af disse individuelle behov og krav til en kontorstol, bør du ikke købe en kontorstol over nettet, medmindre du har prøvet den først. Et godt lille tip, er at tage ned i en møbelforretning først og finde den kontorstol du gerne vil have, notere navnet på den og finde den på nettet (varer kan ofte købes billigere på nettet).

Gode tips til valg af kontorstol

  • Sørg for at den har 5 hjul, da det giver den bedste stabilitet.
  • Sørg for at højden kan justeres. Er kontorstolen til et barn, er dette en særlig god ide, da den kan justeres i takt med barnet vokser og der dermed kan spares penge efter nogt tid. Du skal dog sørge for, at stolens ejer altid kan have fuld fodkontakt med gulvet.
  • Har kontorstolen armlænd? Om der skal være armlænd afhænger af behovet fra ejerens side. Du bør købe en kontorstol med en højde, som gør at armlænet kan komme under bordet.
  • Støtter kontorstolen i lænden?
  • Sædedybden skal indstilles, så der er ca. 5 cm afstand fra lægmuskel til sædeforkant.

Tidlig død ved at sætte for meget ned

Som vi skrev om i vores seneste artikel om skriveborde skal du passe på, med at sidde for meget ned. Undersøgelser har vist, at 40 % af alle kvinder, som sidder medget ned (men stadig dyrker 30 minutter motion dagligt) lider en tidlig død, mens det ved mænd er 60 %. Ved at anskaffe sig et hæve sænke bord og arbejde stående, vil du kunne reducere denne sandsynlighed betydeligt.

Den bedste siddestilling

Man siger, at den bedste siddestilling, der er, er den næste. Det betyder, at der ikke er én bestemt siddestilling, som man skal sidde på, men man skal hele tiden skifte, som musklerne bliver trætte. Der er ikke noget i vejen med at smide benene op på bordet, når man arbejder, bare man ændrer arbejdsstillingen flere gange dagligt.

Har du et hjemmekontor?

Har du et hjemmekontor, eller sidder du meget ned på din kontorstol, vil vi  anbefale, at du køber en ergonomisk model med høj ryg.

Kontakt Frostbolig.dk

Vi hjælper gerne med indretning af kontoret